torsdag, oktober 06, 2005

Mark Leonard - en EU-entusiast!

Mark Leonard - en EU-positiv person!

I TV 24an såg jag ett inslag från Bokmässan i Göteborg med och om Mark Leonard som fångade mitt intresse. Hans bok visar EU ur ett helt nytt och spännande perspektiv, och han är mycket positiv. Reportern Sofie Ribbing trodde inte sina öron och måste fråga honom om han verkligen trodde på vad ha sa och skrivit.

Boken heter "Why Europe will run the 21st Century". Jag beställde den omgående hos Amazon i England och den kom i brevlådan på ett par dagar.

Tillägg 19/10 2005: Den svenska upplagan har nu kommit, och den har, som jag gissade, en 'Efterskrift augusti 2005' där han skriver om följderna av de franska och nederländska nejen till förslaget om konstitutionen. Boken heter Utmaning Europa på svenska.

Så här står det i bokmässans presentation av honom: "Mark Leonard är författare och en av Storbritanniens ledande politiska analytiker. Under sin uppväxtbodde han 12 år i Bryssel, där han lärde sig tala tyska och franska flytande."----"Han aktuell med sin första bok Why Europe will run the 21st Century (2005). Författaren menar att vår världsdel kan verka händelsefattigt utifrån ett amerikanskt perspektiv, men att Europa är fullt av transformativ kraft." Alltså något helt annat än vad man brukar läsa och höra här hemma.

http://www.bok-bibliotek.se/FMPro?-db=forfattarportratt2005.fp5&-format=2005%2fforfattarportratt2005%2fmedvdetalj.html&-lay=webb&-sortfield=efterofornamn&Sprak=Sv&Natet=ja&-max=100&-recid=32799&-find=


På hans hemsida kan man läsa över 15 recensioner av boken, så man vet vad man ger sig in på om man händelsevis skulle vara intresserad.

http://markleonard.net/

Den version jag har kom ut innan den franska folkomröstningen om konstitutionen. Boken kommer ut på svenska vecka 42 (och kanske har ett tillägg med hans bedömning om vad detta betyder).


Inga kommentarer:

 
Site Meter